top of page

Neva Masquerade(NEM)

Neva Masquerade er faktisk søskenrasen til Sibirkatten, forskjellen er at Neva er maskefarget, mens Sibirkatten har farge på hele kroppen. Og den ble godkjent i FIFé som egen rase så sent som i 2011. Den har samme rasestandard som Sibirkatten og er nærmest identiske, med unntak av fargen. Sibirkattene kan få Nevakattunger i kullet dersom begge sibirkattene er bærer av maskegenet.

Sibirkatten har eksistert i Russland i flere århundrer, og fargevarianten med maske, altså Neva, oppstod i St. Petersburg som ligger ved elven Neva. Ordet masquerade viser til det maskelignende fargemønsteret. 

Masken til en Neva kan være solid (uten mønster) eller agouti (med mønster). Fargene som er godkjent er brun, blå, rød, creme, brunskilpadde eller blåskilpadde. Kattene kan også være sølv eller golden. Alle fargevariantene kan være med hvitt og på utstilling deles Neva i to fargegrupper; alle farger uten hvitt og alle farger med hvitt.

I likhet med søskenrasen Sibir er også Neva Masquerade en allergivennlig rase. Det betyr at flere med katteallergi kan tåle denne rasen. Flere eiere og oppdrettere åpner derfor dørene sine for allergikere slik at de kan teste om de tåler Sibirkatten; du kan lese mere om dette på sibirognevaringen.no

272866330_505795644295775_3213278073786862285_n.jpg
bottom of page