top of page

Abyssiner (ABY)

Abyssineren er en aktiv rase, som elsker andre dyr og mennesker. Abyssiner er en mellomstor katt med lang kropp og godt utviklede muskler. Pelsen er kort, og kommer i hele 8 forskjellige farger, med viltfarget som den mest kjente. 
Det fremste særtrekket til abbysineren er at den er ticket. Dette betyr at hvert hårstrå har flere bånd med farge, noe som gir abyssineren sin flotte pels. Så om du ser nøye på bildet av vakre Qiri ser du alt spillet i fargene hennes, takket være den tickete pelsen.

Rasen Abyssiner stammer fra England ved slutten av 1860-tallet, og katten Zulu. Den første abyssineren kom til Norge i 1952, importert fra Danmark. Og det første Norske Abyssiner-kullet ble født i 1953. Så takk til katten Zulu og Norges første oppdretter i -53 for denne flotte rasen! 

Rasen Abyssiner ble annerkjent som rase i 1882, og fikk sin første rasestandard i 1889. Siden den tid har det kommet mange oppdrettere som har ført rasen videre, og man kan ofte se denne vakre rasen på utstillinger rundt om i verden. Rasen ble først godkjent i FIFe i 1949. FIFe er det internasjonale forbundet vi er medlem i. De fører lover og regler for kattehold og avl, samt har en liste over hvilke raser som er godkjent og ikke. Dette av hensyn til dyrevelferd. 
 

Og helt til slutt, en liten fun fact! Visste du at abyssineren er en av rasene med en såkalt søsterrase? Abyssiner er som vi har sett tidligere en korthårsrase, men det finnes en langhårsvariant, og den heter somali. Så nå vet dere det! 

140419_hera4_edited.jpg
bottom of page