top of page

Tyrkisk Angora(TUA)

Tyrkisk Angora er en elegant katt med et lett kjegleformet hode og mye pels på halen. Det er en energisk rase, med mye liv og fart. Tyrkisk Angora kan se tynn og smidig ut, men de har egentlig en solid og muskuløs kropp.

 

Tyrkisk Angora har som du sikkert har gjettet sitt opphav i Tyrkia, på 1400-tallet. Men det var ikke før på 1600-tallet at rasen spredte seg til Europa. Rasen Tyrkisk Angora er fredet i Tyrkia. Rasen Tyrkisk Angora ble på et tidspunkt nesten utdødd, men en dyrehage i Ankara (Tyrkias hovedstad) opprettet et avlsprogram. Der jobbet de spesielt med å redde den helhvite varianten, med to forskjellige øyenfarger. Vi er ganske glade for at denne vakre rasen ble reddet, og skulle du være i Ankara kan du fremdeles besøke kattene i dyrehagen. 

 

Selv om rasen Tyrkisk Angora har eksistert siden 1400-tallet, men akkurat som Europa kom den heller ikke til USA før på 1960-tallet. Rasen ble ikke godkjent i FIFé før i 1988.

Tyrkisk Angora er godkjent i fire farger; svart, blå, rød og creme. Og i variantene skilpadde, tabby, golden, sølv, med hvitt og helt hvit.

Tyrkisk Angora er en rase som trives godt i høyden.

Felix01.jpg
bottom of page