top of page

Sibir(SIB)

Sibirkatten er Russlands egne naturkatt, og stammer fra hus- og gårdskatter i Russland. Sibirkatten har nemmelig levd og formert seg i russiske skoger. 

Sibirkatten er som vi har nevnt Russlands egen naturkatt, men vet du hva en naturkatt er? En naturkatt, eller naturrase, er en rade som har utviklet seg helt selv, uten hjelp eller påvirkning fra oss mennesker. ​

 

Sibir er en aktiv, rask og kraftig katt som stammer fra Russland. Den har en kompakt kropp, og en semilang pels som kjennes litt stri ut ved berøring; dette for å beskytte mot regn og kulde. Og for å hindre varmetap har den små ører og hårtufser mellom potene. Pelsen og kroppsbygningen til en Sibirkatt er utviklet for å overleve i Sibir. 

Sibirkatten er en aktiv katt som liker å hoppe og gjøre rare stunt!

Sibirkatten har som vi har sett formert seg fritt i Russland, og ble ikke satset på i avl før 1980-tallet. Selv om de begynte med avl av Sibir på 1980-tallet, ble den ikke godkjent i FIFé før i 1997. Sibirkatten er godkjent i en rekke farger; Svart, Blå, Rød, Crem og Skilpadde. I tillegg kan de komme i Sølv og Golden, med Hvitt og med Tabby mønster. På utstilling konkurrerer Sibirkatten i kategori 2: semilanghår. Her møter de bla Maine Coon og Norsk Skogkatt, og disse tre rasene er egentlig ganske like. Men Sibiren har et rundere hode enn sine konkurrenter, og fremstår søtere i sitt uttrykk. 

Viste du foresten at Sibirkatten har en søskenrase? Søskenrase heter Neva Macerad, og er en maskefarget katt.

Vår favoritt fakta om denne rasen er at den er allergivennlig. Det er den eneste rasen som er allergivennlig, så mange med katteallergi kan tåle Sibirkatter! Flere eiere og oppdrettere åpner derfor dørene sine for allergikere slik at de kan teste om de tåler Sibirkatten; du kan lese mere om dette på sibirkattensvenner.no.

Alamos.jpg
bottom of page