top of page

Norsk Skogkatt(NFO)

Norsk Skogkatt er vår egen nasjonal rasekatt. Dette er en sunn og robust naturkatt, med et lekent, rolig og familievennlig gemytt. 


Undersøkelser viser at skogkatten fra Norge ikke er i nært slektskap med andre Europeiske villkatter, og det vises best på pelstype og struktur som er annerledes og unik for rasen. Norsk Skogkatt er en semilanghårskatt, og skal være stor og kraftig bygd, langstrakt og høybeint med svære labber og en lang, buskete hale. Pelsen er dessuten i to lag med ullen underpels og en semilang, blank og vannavstøtende overpels.

Hodet til skogkatten skal være trekantet med en lang, rett profil og en god hake. Store ører med gaupetufser og store, lett skråstilte øyne.

Arbeidet med å bevare den norske skogkatten startet så tidlig som i 1930-årene og noen eksemplarer ble vist på utstilling i Oslo i 1938. Krigen gjordet arbeidet vanskelig og det var ikke før på tidlig 1970-tallet at det kom skikkelig i gang igjen. Rasen ble godkjent i FIFé i 1977, etter 5 år intens jobbing for å få avlsarbeidet utarbeidet etter en teknisk standard. Og standarden ble utviklet ved hjelp av katten Pan's Truls som modell. 

Norsk Skogkatt er en stor katterase og gjenkjennelig med det triangulære hodet. Kroppen er lang og sterkt bygd, med en semi-lang pels.

Hos Norske Skogkatter er det fire grunnfarger som er godkjent – svart, blå, rød og creme, men alle er godkjent med hvitt, mønster, hel hvit, sølv, amber og lys amber. Amber er spesielt for Norsk Skogkatt og betyr at pelsen gyllenrød, og den blir sterkere med alderen.

Ønsker du å vite mer om Norsk Skogkatt kan du lese mer på hjemmesiden til raseringen Norsk Skogkattring.

248097218_402808324635109_3672253001904642841_n.jpg
bottom of page