top of page

Maine Coon(MCO)

Når det gjelder opprinnelsen til Maine Coon er det mange historier som rullerer. Den mest vanlige er at rasen stammer fra Maine i USA, og er en krysning mellom katt og vaskebjørn (raccoon). Derav navnet Maine Coon.Den mer sannsynlige versjonen derimot er at langhårskatten kom til USA med skip, parret seg med de lokale kattene og etterhvert ble en egen rase. Men viste dere at Maine Coon er USA’s eneste langhårsrase?

 

I dag er Maine Coon en av verdens mest populære katteraser, og troner på førsteplassen her i Norge. Men slik har det ikke alltid vært. På 1900-tallet var interessen laber, men den tok seg opp igjen på 1950-tallet. 

 

Rasen Maine Coon ble godkjent i FIFé i 1982.

Maine Coon er kjent for å være den største tamkattrasen. Den skal med andre ord være stor, med et firkantet hode og store ører. Brystkassen skal være bred, solid benstamme og en lang rektangulær kropp som avsluttes med en lang hale.

Maine Coon er en rase som kommer i mange forskjellige farger og mønstre. Den er godkjent i nesten alle farger, og på utstilling deles den opp i fargegrupper. Det vil si at de konkurrerer mot katter i liknende farger.

Maine Coon var opprinnelig en utekatt, og ble etter hvert en brukskatt som holdt lover og hjem tomme for gnagere.

Selv om Maine Coon katter kan se store og skumle ut, er dette en sjarmerende og snill rase, og har derfor fått kallenavnet «The Gentle Giant». 

Det er en stor og tøff rase. Men på tross av sitt tøffe utseende, har de et veldig svakt og pinglete mjau. Og til tider kan de komme med lyder som minner mer om kvitring enn mjauing.

Visste du for eksempel at Maine Coon er glad i å leke med vann? Dette gjør at det er helt normalt for dem å grise litt.

Caronte.jpg
bottom of page